måndag 22 december 2008

Dag 1 London calling...









Harmoniska familjen på tur... nu sitter vi på ett hotellrum i London och har avklarat första dagen på resan och vi undrar nog hur det skall gå dem närmaste 119 dagarna. Tjejerna sover som små änglar i sina sängar och vi tittar på film. Kan det bli mer exotiskt?


Dagen började med bolibompa för Liv och Maya, vi packade det sista i väskorna och vägde dem på grammet för att vi skulle komma undan straffavgift på RyanAir. Hur praktiskt är det med en väska som väger 15 kg, när vi skall vara borta i 4 månader. Till slut hade vi 2 stora och 3 små väskor + två handbaggage, en vagn och mormor. Inte specielt praktisk, fast moromor är praktisk, tjejerna har någon som kan kolla till dem mens vi bär runt på alla väskor.
Flygresan var inga problem fast vi satt som sardiner i en burk. Tjejerna märker inte att det är folk över allt och gillade att flyga över molnen. Liv sa "detta är den bästa flygresan, mamma!" Det var innan resten av dagen.
Vi landade i ett mulet London, och det var rätt skönt ute. Vi packade in oss på hotell Hoxton som var över all förväntan, fick oss en matbit och slappade en stund. Vi hade planerad att åka på julmarknad i Hydepark, men Livs mindre charmiga sida fick övertag, och efter mycket gnäll, kom vi på det brillianta drag att åka till Oxford Street mitt i rusningen innan parken. En Londonbuss tog oss genom staden, och vi var nog alla lite trötta när vi till slut kom in på ett kafe för lite kaffe och en muffins. Vid det laget blev det inte någon park, ingen julskyltning, ingen varm choklad - men en Londontaxi som tog oss tillbaks till ett fridfyld hotell. Vi provar igen i morgon... Men vad det känns bra att vara tillsammans så här!


Inga kommentarer: