lördag 27 december 2008

Dag 5 Svensk sommar?


Vaknade upp vid 10:e… alla sov. När hände det sist? Lite dösiga och genomsövda tassar vi upp till sol och 25 grader varmt. Det är som en svensk högsommar, svalt i skuggan, torr luft och lite frisk bris som svalkar runt solstolen. I övrigt är det inget annat som påminner om Sverige. Det är nästan svårt att tänka sig att någon bor här på riktigt när allt känns så artificiellt. Och det är rent över allt, nästan kliniskt – även taxibilarna glänser. På stranden finns det inte tecken på skräp eller cigaretter. Men det slår en hur många nationaliteter som befinner sig här, som gästarbetare, turister eller bofasta. Det måste till en enorm arbetskraft för att hålla igång alla byggprojekt och driva servicenäringen. Fast vi hörde att det var mindre turister här i år, vilket i sig inte är så konstigt. Hotellet vi bor på är bara halvfullt, men det väntas fyllas under nyårshelgen.

Tur att det inte är så mycket folk än. Hela dagen låg vi och segade i solstolar runt poolen. Tjejerna fick bada och var så nöjda med att springa upp och ned ur vattnet. Liv var nog mer i vatten än på land och kommer utveckla simfinnar innan vi kommer hem. Som en russin kom hon upp på eftermiddagen och vi slappade lite innan kvällsutflykten till Mall of the Emirates.

Liv och Marcus fick på sig varma overaller, handskar och mössor och gick in på Ski Dubai för en timmes vinterland i snön. Det är helt överdådigt med en enorm skidanläggning med riktig snö. Vi andra shoppade lite småsaker och mat – och konstaterade att det är alldeles för mycket saker att titta på. Det var skönt att komma hem till slut och sitta på balkongen och titta på alla ljus från skyskraporna.

3 kommentarer:

Lennart sa...

Tjena, Marcus! Kul resa ni gör! Jag fick nys om den från ditt massmail i Facebook till gamla exportrådgivare.

Hopppas ni får det fortsatt bra i Dubai och gott nytt år!

Anonym sa...

Hej! God fortsättning! Låter som ni har det skönt och toppen! Vad kul att följa med på detta sätt under er resa. Ha det fortsatt bra i Dubai och hälsa ALLA så gott. Och redan nu ett riktigt riktigt Gott Nytt År!! Hälsa Anita & Roger tack för senast.


Kram Anne

tvilling sa...

hej. va kul att kunna följa er på resan. Här har vi -5 grader i dag i Tullinge. Ha det riktigt mysigt och va rädda om er.
Kram "Farmor Alice"