torsdag 25 december 2008

Dag 3 o 4 Jul i Dubai

Att fira julafton på resande fot är en ny erfarenhet. Det är lukten som gör det, lukt av mat, julgran, julblommor och godis. Men när vi kom till julgudstjänst i norska sjömanskyrkan i London på julafton så kom äntligen lite julkänsla smygande. Vi sjung julsonger av full hals och tittade på alla festklädda människor som skulle hem och äta ribba och julkorv, mens vi skulle ta oss ut till Heatrow och flyga österut. Först åt vi indisk "julmiddag" i Brick Lane…

Flyget till Dubai gick bra, tjejerna somnade snabbt efter en lång dag och fick några timmars sömn. Även längst bak i ekonomiklass är Virgin ett bra alternativ att flyga med. För oss som inte kan sova finns det ett hav av filmer, musik och spel, och vi kollade film hela natten. Något surriga efter noll sömn och en sockermuffin till frukost klockan fyra om morgonen – kommer vi till Dubai klockan åtta lokal tid. Tjejerna är på strålande humör och dansar runt och sjunger hela vägen till baggagehämtningen. Var får dem all energi från? Kramar och pussas och är ”bästa kompisar i hela värden”… bäst att njuta av dessa stunder.

Sommar!! Vi åker genom staden, en orgie i modern arkitektur. Med tanke på alla bilar och vägar så är det knappast något paradis för någon som inte gillar trafik. Bredvid Jumeirah Palm ligger hotell, Arjaan Media City – med utsikt över palmen, Dubai Marina, och lite längre bort Burj El Arab. Lägenheten rymmer oss alla kan man tryggt säga, allt är nytt och fräscht. Idag är vi alla lite trötta, men har orienterat oss lite på allt som finns att göra här. Stranden ligger på andra sidan av vägen, det finns massor av aktiviteter för barn, och i lagom tempo skall vi börja utforska staden med båda små och stora ögon.

Marcus och mormor har redan smakat på ett av värdens största shoppingcenter Mall of the Emirates, och kunna knappt motstå att åka skidor inomhus i centrets egna skidbacke…

1 kommentar:

Nillet sa...

Hej låter härligt med lite värme. Vi drar till öland imorgon (inte fullt lika varmt). Ha nu en god fortsättning och ett riktigt gott nytt år.
Hälsa till tjejerna
/nillet