lördag 4 april 2009

It´s just a perfect day…

Solen skiner och det är vår i Washington. 3000 körsbärsblommor står nu i full blomst i stan och det regnar rosa kronblad överallt. Det är exakt fem år sedan vi var här senast, då med lilla Liv på 9 månader. Nu har vi två lintottar som får mycket uppmärksamhet och vi närmar oss slutet på en lång resa. Det känns helt perfekt att avsluta hos goda vänner och bara njuta av att vara tillsammans. Vi har inte så mycket som måste ses eller upptäckas, framförallt för att det inte känns som sista gången vi kommer hit. Igår åkte vi tunnelbana in till centrala DC och fick med oss så väl dinosaurier som lite mer rymdfart på några av dem många museerna. Liv har börjat fatta ett interesse för rymdäventyr vilket är jätteroligt tycker mamma. Hon avslog även fika och popcorn för att få gå en extra tur till Air and Space Museum.

Dagen idag har värt en enda lång skön helgdag från första morgontimmen, (som numera nästan börjar närma sig förmiddag). Vi äter hemgjorda pannkakor, ägg och bacon och sitter länge vid frukostbordet, före vi ger oss ut för en heldag i solen. Old Town i Alexandria har charmerat oss helt, och det känns nästan som att vara ”hemma” när vi strosar runt. Tjejerna leker och verkar vara på toppenhumör. Efter en timme i lekparken, beger vi oss ned till vattnet, på andra sidan kan man se toppen av Kongressen. Fågelvägen ligger Alexandria nära Washington, men det känns som en egen liten småstad med kullerstensgator och gamla townhouses målade i matchande färger. För första gång på länge känns det verkligen som helg, och vi får tillfälle att hänga med Raj och Kim hela dagen. Vi avslutar dagen med en riktig hemgjord indisk gryta med Rajs magiska recept och det känns som dagen är just sådär… perfekt.

2 kommentarer:

Anne sa...

Härligt att ni har det "perfekt" i Alexandrias omgivningar. Hoppas ni får goa och mysiga dagar med era vänner ;)

I lördags var det som en härlig sommarsolig dag här! Efter att ha njutit en stund i lä, fick jag under en promenad se tussilago, snödroppar, men också två pyttesmå blåsippor. Vilken härlig dag!

Allt gott'
Kram

Maria sa...

Låter som en riktigt mysig dag! Kramar