söndag 22 februari 2009

Christchurch


Vi kom till ett höstlikt men väldigt grönt Christchurch sent på lördag kväll och installerade oss i ett litet hus i utkanten av staden. Efter en något hackig sömn, det visade sig att vår gata fanns på stadens raggarrunda med tillhörande bilkörande på lördagsnätter, vaknade vi upp till en klarblå himmel och sensommarvärme. Vi gick en vacker promenad längs ån in till staden och spenderade dagen i det vackra och väldigt idylliska Christchurch. Mitt i staden ligger den enorma Hagley park, som är större än själva stadskärnan, där vi hittade en stor lekplats, botanisk trädgård och livejazz. Vi åkte spårvagn, åt indiskt, drack massor med kaffe och lekte att vi var hästar (= barnen springer hela vägen tillbaks till huset) innan två trötta tjejerna slocknade. Det är kanske inte så spännande men det är fridfullt och riktigt, riktigt skönt.

5 kommentarer:

tvilling sa...

hej.släkten.
nu har även lundbergarna upplevt thailand.Sol sol sol.och handväskor
Vi är hemma i tullinge och ni reser på, Vi följer er på eran resa.
Ha det gott kramar genom alice

Anonym sa...

Härligt att ni känner friden i nuvarande hem och för uppleva i fin omgivning i Christchurch och parken Hagley. Allt gott'

Anonym sa...

Åk till Akarua och Le Bons Bay Backpackers! Akarua är oerhört vackert och maten hos Le Bons Bay packpackers berömd världen över.

Se www.lebonsbay.co.nz

Hälsningar från Tim, Lena och Anna Karin

Unknown sa...

Vänner

Det var väldigt roligt att träffa er i Phuket och följa fortsatta äventyr här. Avundsjuka, nejnej. Efter en dryg månad hemma börjar vi redan drömma om nästa resa. Kanske inte 4 månader dock... Dags att börja spara på dollarkonto om vi ska komma längre än till borgholm. Ser fram emot att träffa er på grillkalas ute i klorofyllen i maj. /Familjen Lannerö

Anonym sa...

Tja, härligt att ni har det bra. Man blir lite avundsjuk på ledigheten, men vi får i alla fall en veckan i Sälen om 8 dar. Men först ska vi klara av ett sjuårskalas imorgon i storvretsbadet (med totalt 34 pers. kompisar och deras familjer). Idag har det snöat och töat, liten kontrast till vad ni har antar jag.
Ha det och krama tjejerna
/nillet