fredag 20 februari 2009

Snart halvvägs

Snart halvvägs på resan och det känns som resfebern har kylnat lite, men att vi fyller dagarna med små aktiviteter som inte nödvändigtvis är så spännande eller utmanade. Familjen är tillsammans, och det känns som finns en vardag mitt i alla upplevelser. Som hemma i Tullinge så finns bra dagar och även dem som vi kanske inte kommer att minnas så väl. Kryddan är att det finns stunder som är helt fantastiska och även om vi inte gör ”allt” så hinner vi enda fylla dagarna utan att det blir tråkigt eller långsamt. Vi hade nog tänkt läsa mer, skriva mer och i stort fundera mer på vad man vill med livet, men saken är den att när tjejerna är i säng vid 8-9 så känns det skönt att sitta i soffan och bara låta sömnen ta en under en film, sen vid 7.30 börjar en ny dag. New Zeeland är lite som att vara hemma, även om regnskogen är like om hörnet och stranden med surfare vitnar om ett helt annat klimat. Regnet och molnen dem senaste dagarna har dock gett oss lite hemlängtan till den svenske sommaren (inte till två plus grader med regn.)

Lite om tjejerna… På tal om hemlängtan så sa Maya sa idag att hon ville åka hem till Tullige, och att hon saknar lekstugan som dem knappt har lekt med sedan den kom i maj förra året. Storasyster berättar då genast att det är mer än två månader kvar och har full koll på resrutten som är planerad. Maya har med stormskritt kommet in i princess-fasen heter numera inte Maya men ”Belle”. Liv är storasyster Belle och vi är Belle-mamman och Belle-pappan. Ibland är hon också ”Trosa!” (Törnrosa för den som inte förstår) Kan inte undvika att få små flashbacks några år tillbaks. Var kommer denna fascination ifrån? Från föräldrarna eller en inbyggd önskan om att vara vacker? Inte så lätt att förstå särskild om man jobbar med jämställdhet. Det känns som tjejerna har en stärk relation och dem söker varandra varje morgon med kramar, tills det övergår till lite av en brottningsmatch och vi får sära på dem eller gå ut sängen. Varje morgon lovar dem högtidligt att inte bråka med varandra men det är svårt att hålla i 12 timmar. Liv är jätteduktig på att ta med Maya på sina fantasifulla lekar och även om Maya inte alltid hänger med så är dem sällan mer än några steg från varandra. Tjejerna pratar också mycket om er där hemma, Maya sa idag att ”mamma gör inte så goda pannkakor som farmor”, varpå Liv kommer till räddning med att konstatera att det är bara för att vi inte är hemma. Hmmmm, farmor skall få göra pannkakor härefter…

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ler åt Mayas princess-fas =)
Ha det fortsatt bra alla fyra.

Farmor och Farfar sa...

Kära Familj
Jag kan göra hur många pannkakor som helst bara ni var här hemma.Vädret har varit ganska kallt, men inge snö.Idag börjar barnens sportlov så vädergubbarna har faktiskt lovat snö under helgen.Roligt för alla lediga barn.Wille och Samuel kommer till Farmor på måndag då vi gör lite skollovs kul.Hälsa Liv och Maya att det blir en vecka tillsammans med Farmor och kusinerna nere på Öland i början av sommaren.Inga föräldrar får vara med.BARA VI. Till veckan åker Farmor Alice och jag ner till Öland igen för att vara där knappt 2 veckor. Tänk att man kan sakna varandra på så kort tid, men vi ser fram mot när ni kommer hemåt. Vi gläds med er att ni har det bra och får vara friska även dom man längtar till det vanliga ibland men njut av ledigheten, snart är det tidiga mornar och arbete som väntar.

Kram till farmors Trollungar och gooookram till er stora.