söndag 8 februari 2009

Grattis Judit på 1 års dagen!

Tjejerna har firat dig med en stor glass i Mission Bay, och vi har njutit av en söndag eftermiddag på stranden tillsammans med helglediga nya zeeländare. Enligt väderprognosen väntas några regniga dagar framöver, och medföljande inneaktiviteter. Fast det är varmt i luften så ett lätt sommarregn kommer att kännas skönt efter 45 dagar med stekande sol. Aucklandguiderna vittnar även om mycket intressant att besöka inomhus, och i alla fall en av oss är intresserad i att titta närmare på planetariet.

Eftersom vi inte skriver under kommentarer, vill vi bara passa på att tacka för alla inlägg! Det är trevligt att höra från er där hemma när vi befinner oss på andra sidan av jorden. Vi skulle nog vilja stanna här, men det skulle nog vara svårt att vara borta från er… kanske. Vi har bara varit här i ett par dagar men är redan överens om att vi älskar Nya Zeeland. Förväntningarna var höga efter alla positiva omdömen från er som varit här tidigare, men det känns som den perfekta mixen av underbart klimat, väldigt vackra omgivningar, god mat, avslappnad välfärd och trevliga människor. Vi får kanske anledning att revidera våra intryck framöver men det känns väldigt bra så här långt. Känslan av att vara långt borta är dock smygande, och för dem som bor här permanent är det verkligen långt till allt utom Australien. I jämförelse ligger Sverige rätt så centralt för en resa ut i Europa eller över Atlanten. Inte att undras över att många unga nya zeeländare packar väskan och reser ut i värden innan familj och jobb kräver mera närvaro.

Vi har än så länge bara sett storstaden Auckland, som är mindre än Stockholm, men ska så småningom hyra bil och köra runt här på Nordön i en vecka innan vi flyger till Christchurch på Sydön. Det finns så mycket att se och, för en gångs skull, ganska bra med tid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Vad gött att ni har det bra i Nya Zeeland gläds mer er alla fyra, ser fram mot goa foton kram kram

Anonym sa...

Hej familjen!
Skönt att höra att ni har det bra. Och Nya Zeeland verkar så spännande. Tobbe har ju vart där och han tyckte verkligen om det.

Här hemma jobbar vi på och just nu känns det som att vintern har återvänt. Jag kan tycka att den hade sin chans och att det nu är dags för vår. Men men.. Jag och Tobbe har bokat en resa till Egypten i mars så vi ser verkligen fram emot det. Synd att ni är så långt bort - hade varit roligt och komma och hälsa på er annars!

Krama Liv och Maya från oss och hälsa att vi saknar dem! Vi saknar de vuxna också för en delen. :-) Många kramar!