onsdag 4 mars 2009

Golden Star Motel

Igår eftermiddag satt vi i solen och tittade på när barnen lekte med djuren på en idyllisk lantgård och idag är vi fast i ett riktigt trist motellrum med oväder utanför dörren i väntan på att planet till Fiji går i morgon bitti. Det finns säkert både bättre och billigare hotell runt flygplatsen men vi valde helt enkelt fel. Men vem som helst kan ju ha kul på ett schysst resort i solen - bara proffsen har kul i ett sunkrum i regn. Motellet har det aningen underhållande namnet Golden Star. Vi har under de här månaderna roat oss med att notera att ju sämre standard på hotellet/motellet desto pompösare namn. Det finns många ruttna Executive Suites och Grand Lodges för att inte tala om alla Royal Guest Houses och Comfort Inns som är allt annat än kungliga och komfortabla. Samma princip gäller rummen; man kan med gott samvete unvika hotell som kategoriserar rummen enligt executive/premier/superior-prinicipen när det nästan alltid handlar om att välja mellan små och lite mindre små rum. Den vackra benämningen ensuite betyder på klarspråk att det hör ett dass och en dush med klibbigt draperier till rummet.

På Fiji har vi hyrt ett hus vid stranden med egen pool och ser fram emot en aningen trevligare miljö än den här gyllene stjärnan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät inte så mysigt med Golden Star Motel, förstår att ni ser fram emot Fiji. Ha de bra ;)

Farmor och Farfar sa...

Hej familjen.
Lite uppdatering om vad som händer här hemma.Farmor har kommit hem från Öland.Resan gick bra förutom att vi fick punka när vi kom till Färjestan,Har aldrig bytt däck under mina aktiva kör år inte Alice heller.Men vi fixade en kille från macken,sedan 2 tim senare for vi till Sthlm.Tur att vi inte hade kommit ut på bonn-vissan.Nyhet... Lundbergs har nu köp en tomt i Borgholm toooopen.10 min promenad från vår dörr,så släkten är åter samlad. Idag har vi firat Wille, imorgon åker dom upp till Sälen.Hunden tar plats hemma hos Alice.(ingen annan har plats,tid, ork) Lilla Judith GÅR.
Hoppas ni har dragit vinstlott med boendet på er nya Ö.
Vi hörs snart igen, kram till trollungarna.
Farmor och Farfar.

Anonym sa...

Hej vi har landat i ett snöigt sälen barnen var ute i 2 timmar när vi kom och bara lekte, smilet var ända upp till öronen på dem.
Hoppas att ni har det bra, själva ser vi fram emot en härlig vecka i fjällen.
Vi hörs
/nillet

Anonym sa...

Hej,

Vi har precis kommit hem från en helg i Malmö hos Tobbes syster och man. Vi har lekt inredare och gjort om deras sovrum i helgen som en överaskning. Resultatet blev topp! :-) Nu är vi tillbaka i jobb och plugg men om 2 veckor bär det av till Egypten. Ska bli sååå skönt med semester. Hoppas ni mår bra! Vi saknar er här hemma! Kram!