måndag 9 mars 2009

Stormen

Ännu en morgon med strålande solsken och vackert väder. Eftersom vi är förvånansvärt morgonpigga hinner vi ligga tre-fyra timmar vid poolen innan stormen drar in över oss vid lunchtid. Det är nog ingen storm i meterologisk ordning men ett ganska välkommet regnoväder eftersom det även drar med sig en fläktande sjöbris. Vi sitter inne och ser ut över allt vatten och det är riktigt mysigt. Vi äter, läser, dricker kaffe, spelar och tjejerna leker outtröttligt (och bråkar förvånansvärt lite). Än en gång förundras vi över hur otroligt duktiga tjejerna är på att sysselsätta sig själva. Livs outsinliga fantasi har smittat av sig på Maya och de kan numera sysselsätta sig nästan var som helst med vad som helst. I skrivandets stund delar Liv ut biljetter (från en begagnad äggkartong) till hennes låtsaskompis Annies landställe. Maya är som vanligt någon oklar kombination av medhjälpare/prinsessa som delar ut glass till Liv som åker på en imaginär skateboard. På Annies land utlovas olika uppdrag som sedan ska leda till tivolit. Första uppdraget är en hästfrågesport som enligt uppgift ska vara ganska lätt. Eftersom vi nu umgåtts i princip 24 timmar om dygnet i 2,5 månad på ganska små ytor har vi fått ta del av deras lekar som aldrig förut. Vi undrar emellanåt hur det kommer att bli när vi kommer hem när det finns fler kompisar runtomkring – och fler människor över huvudtaget – och vi har mer plats och mindre tid tillsammans. Även om resandet kan vara påfrestande ibland och vi har hemlängtan emellanåt (Maya säger med jämna mellanrum med sitt karaktäristiska uttal att hon saknar Tuuulinge) känns det fortfarande väldigt bra att vara tillsammans så här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er! Tur att Liv och Maja kan leka bort lite av sin Tuuuulinge längtan. Emellan allt annat de får vara med om. Idag snöar det för fullt här i Stockholm hela dagen. Så snödropparna jag såg häromdagen har snöat över och säkert dött av snökylan. Så om vårkänslor över våren som trodde var här, så är dess känslor helt bortblåsta idag. Ha det fortsatt bra, trots hemlängtan ni känner av emellanåt.
Allt gott'

Farmor och Farfar sa...

Hejsan familjen.
Gissa om farmor längtar både till er alla fyra och huset med pool som ni nu bor i.Att få vara med Liv och Maya i deras lekar längtar jag väldigt mycket efter.Hälsa dem det.Här hemma trodde vi att våren hade kommit men ack ack, idag har det kommit blöt snö hela dagen.Jag har börjat att ta hand om bilarna,service, besiktning , byta vinterdäck,ja ja visst är det farmors jobb.Jag arbetar en del i Domstolen nu men snart bär det av till USA, för att komma hem samtidigt med er.Vi var lite oroliga när vi hörde om stormen som skulle komma där borta, men det verkar som det har gått bra för er.
Stor kram.
Farmor och Farfar