lördag 14 mars 2009

Los Angeles

Beverly Hills, Sunset Bv, the Hollywood hills, Rodeo Drive, UCLA, Griffith Park Observatory, Universal studios – vi har kommit till LA och idag har vi surfat runt i vår snygga hyrbil och tittat på den “amerikanska drömmen”. Det är svårt att inte bli lite fascinerad av breda gator, snygga affärer och lyxiga hus. Vi har hittat ett bra helgpris på et hotell nära UCLA. Det är snyggt, nytt och med badrockar i leopardtyg och klassifiseras definitivt inte som familjehotell. Men vi får plats hela familjen i dem stora sängarna och har sovit bättre senaste natten än på flera veckor. Det senaste kan i övrigt bero på att vi har rest från Fiji till Auckland till LA på en bumpig flygresa på den längste fredag den 13:e i våra liv. Eftersom vi korsar datumlinjen kom vi fram till LA före vi åkte från Fiji fredag den 13:e. Efter 40 timmar är det lördag den 14 och vi sover i fluffiga täcken och vaknar utvilad till att utforska delar av staden.

Tjejerna är glada och utvilade och har som tidligare varit otroligt duktiga på att flyga. Det verkar inte påverka dem mycket att åka så långa sträckor med grymma tidsskillnader. Jag tror föräldrarna är tröttare och tålamodet blir satt på prov några gånger under dagen. Vi äter frukost i vid Rodeo Drive, som har förvånansvärt snälla priser och god mat givet läget. Mätta och nöjda kör vi runt och tittar på kända gator och hittar sedan vägarna upp till observatoriet i Griffith Park. Det är soligt men svalt i luften och vi är inte ensamma om att göra utflykten upp hit en lördag eftermiddag. Det är en strålande utsikt över LA, smoggen som ligger över staden gör det lite dimmigt, men vi har tydlig utsikt till Hollywoods mest kända landmärke uppe i berget. Det är en behaglig stad att köra runt i, givet att det bor närmare 10 m människor här. Byggnaderna är låga och gatorna breda. Det känns luftigt och inte så stressigt som jag hade förväntat mig.

Liv och jag tittar på ”Water is Life” på planetariet som tar oss med på en resa genom hav och rymd. Liv tycker det är ”jätte häftigt” och har redan snappat upp många engelska ord i berättelsen. Vi fortsätter eftermiddagen i en lekpark, men det börjar bli väl kyligt för Marcus i shorts och T-shirt, så vi kör ned till Sunset Bv för pannkakor och sallad i storlek XL före resan går tillbaks till hotellet. Det är länge sedan vi bara hade ett rum på resan, men det är rätt mysigt att krypa upp i sängarna tillsammans.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, då missade ni ju mig när jag var där förrförra veckan, i Hollywood :)
Vad mysigt ni verkar ha det.

Anonym sa...

Gött att resan över till L A gått bra. Hoppas dagarna blir GOA där ni befinner er i L A.