tisdag 20 januari 2009

20 Januari Obama is President


”Är Obama president på riktigt om två timmar mamma?” frågar Liv innan hon somnar. Eftersom boken ”Min far hade en dröm” har varit med på resan är hon nu fullt medveten om mannen som skall ge hopp till världspolitiken, och har ställt många frågor som är svåra att svara på till en 5-åring. Vi sitter på ett litet Bed&Breakfast i Krabi, Baan Andaman, och tittar på BBC nu på kvällen. Det har varit en lång dag och tjejerna sover gott till ljudet av fläkten och reportrar som rapporterar från Washington…

Vi åkte från Khaolak på resans varmaste och fuktigaste dag. Värmen nästan kryper in under huden och lägger ett klibbigt spår av svett. Vi kliar oss blodiga av alla myggbett, och inser att en flaska Mygga inte kommer att hålla för hela resan. I morgon får vi se om vi kan hitta några lokala medel för att hålla blodsugarna borta. På tross av alla mygg var Khaolak en positiv upplevelse, Liv charmerade några stora killar vid poolen idag, och ville inte åka vidare. Resan genom bergen och skogen till Krabi var som att köra på asfalterad väg genom djungeln, en fantastisk grönska av träd och blommor hela vägen. Bilfärden var något krokig och påminde mycket om den något skräckblandade resan på Korsikas vägar, men vi kom väl fram och bor nu i ett mysigt rum med himmelsäng och balkong ut mot gatan. Just här har vi inte sätt så många turister, här finns ingen pool – men lite längre ned på gatan finns ett stort grönområde vid hamnen med en fin lekpark för tjejerna att utforska. Vi åt kvällsmiddag på den lokala restauranten med neon belysning och det kändes långt från julgransbelysningen Khaolak. Tjejerna tittade på deras nya favorit Popeye (Karl Alfred) på TV medans dom skopade in några skedar ris, och vi upptäckte att inte all thai-mat är lika god.

I morgon skall vi bara ta det lugnt och upptäcka lite av staden. Det känns som vi har solat och badat tillräckigt för en dag eller två, men det finns många utflyktsmål lätt tillgängliga och om några nätter åker vi över till Bungalow liv på Kho Lanta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fint foto på Er! Barbro du skriver helt underbart, en fröjd att få läsa varje rad. Kram

Farmor och Farfar sa...

Hej familjen

Det låter helt HÄRLIGT med värme Vi har kallt, gråt ,snöslask.men även vi har tittat på Obama is president.Men här har vi eldat i spisen för att få lite värme. Arbetar 2 dagar i D-stol denna vecka,sedan ska vi på Samuels 5 års kalas på söndag.
Kram

Tove Kungsholmen sa...

Underbart att läsa och se era bilder och drömma sig bort!