söndag 11 januari 2009

Dag 19, 20, 21 Sand mellan tårna…


Efter tre dagar i Bangkoks avgaser har vi fått nog av höghus, trafik och stadsliv och tar flyget söder ut till vita stränder, solstolar, värmen och många, många svenskar. Av någon anledning hamnar vi i Phuket, nordbornas paradis och vi omsluts av ljushåriga landsmän och kvinnor som söker efter lite sol i vintermörkret. Vi hittar dock ett nytt litet resort i Bang Thao på våran nya favorithemsida ”latestays.com”, den har tagit över från det annars så beroendeframkallande ”hemnet.se”. The Kris Resort är ett japanskinspirerat bygge som påminner mycket om Hasseludden där hemma, fast mycket, mycket prisvärt. Allt är nytt, och det är väl tveksamt om någon har bott i rummet före oss. Här finns ingen bamseklubb, karaoke eller kvällsbuffèt, men en liten barnpool som tjejerna kan bada i, några andra få gäster som tassar runt på det sparsamma området, och en långpool för oss vuxna att simma i. Från balkongen ser vi stranden, men också tyvärr en tråkig bakgård som om något år säkert rymmer flera hotellrum. På kvällen ser vi dock bara palmerna och inte skräpet.

Första intrycket av Bang Thao var lite sådär. Vi kom på kvällen och gick ned till stranden och upptäckte alla strandkafé med julgransbelysning och tråkiga menyer. Det blev en kontrast att komma från Bangkoks mer genuina charm till turistmaskinen Phuket, även om vi måste inse att vi också är turister som söker efter strand, sol och avslappnade atmosfär som alla andra. Det känns som en myt att hitta den orörda stranden, i så fall är vi inte på rätt ställe. Men när dagen gryr och vi kommer oss ned på morgonen är det faktiskt rätt så trevligt, god plats på stranden och även stora delar där det inte är täckt av soldyrkare men små fiskebåtar. Tjejerna badar, gräver i sanden och även Barbro som normalt inte gillar att bada i havet tycker att det är skönt med ca 30 grader i vattnet. Middagen äter vi på ”Nok and Jo´s” ett Thai-Kanadensiskt ställe som på trots av allt glitter serverar bra mat och trevlig service. Mat och barnen är ett eget kapitel för resan, men vi börjar hitta en balans, och med en gunga och lite plats att springa på så fungerar det utmärkt för båda stora och små att få i sig maten.

Idag har vi varit på en riktig trevlig utflykt till andra sidan av Patong-området för att hälsa på Jacob och Anna, Teddy och Tuva som också befinner sig i Thailand. Liv vaknade förväntansfull för att träffa kompisar och har tillsammans med lillasyster hållit igång hela dagen med bad och lek i ett riktigt paradis för barnen. Vi har solat och pratat, ätit och sett på solnedgången och fick även med oss att fullmånen hade kommit upp innan vi satt i taxi tillbaks till hotellet.

1 kommentar:

Farmor och Farfar sa...

Hej,
Hoppas ni har hunnit vila upp er och att ni mår bra. Vi kom hem lyckligt och väl till ett Sverige som håller på att bli lite ljusare. Snart är det vår. Vi saknar er och de goa kramarna från Liv och Maya.

Kram från
Farmor och Farfar