söndag 18 januari 2009

Dag ? Lata dagar i solen


Efter en vecka av sol och strand har vi har nu definitivt kommit in reslunken. Vi sover länge och mycket (även om sömnen störs av brummande AC och kliande myggbett), barnen är uppe riktigt sent på kvällarna, och de största besluten är om dagen ska tillbringas vid poolen eller stranden. Hotellet The Kris har varit väldigt bra och fantastiskt prisvärt. Det är rent och väldigt snyggt och enda haken är att det ibland är mer design än funktion. Vi har lierat oss med en annan svensk tvåbarnsfamilj på långresa så tjejerna har haft efterlängtade kompisar i samma ålder. Och nöjda barn innebär nöjda föräldrar. Men även vi har uppskattat de nya bekantskaperna Peter och Jeanette från Luleå, har haft lugna middagar och njutit av solen vid polen eller någon strand tillsammans. Barn är ibland en bra ursäkt för att komma i kontakt med såväl lokalbefolkning som andra trevliga resenärer.

Vi har nu varit och hälsat på familjen Lannerö vid två tillfällen och smusslat oss in på deras resort med gigantiskt poolområde. Den närliggande Surin Beach visade sig vara en lite pärla av en strand, men som på alla ställen i Phuket täckt av strandstolar och tillhörande turist. De vackra foton som visas på reklamskyltningen är plötsligen inte lika imponerande när man väl kommer dit. Middagen på Catch på kvällen var däremot väldigt trevlig, och vi fick verkligen känslan av att vara utomlands. Tjejerna lekte med sina kompisar och fick hoppa i massagesängarna som stod tomma på kvällen och vi fick njuta av maten. Liv var så trött att hon grät för att komma i säng, när vi äntligen hittade en bil som kunde köra oss hem. Annars händer det inte så mycket. Vi sover, läser, pratar, äter och slappar – vilket i sig kan vara en prövning för rastlösa själar.

Efter 10 timmar om dagen i vattnet har nu Liv lärt sig att simma och Maya flyter omkring själv med sina simpuffar. Det är imponerande hur länge dem kan hålla sig sysselsatta i vattnet, timme efter timme. Poolen på hotellet är nästan tom, och tjejerna med kompisarna Julia och Linnea kan fritt plaska runt och verkligen ta för sig. Det känns också skönt att ha full koll på vad som händer. Maya har blivit förtjust i snorkelsättet som ser överdimensionerad ut på hennes lilla huvud.

Efter flera rekommendationer, även från bofasta i Thailand, drar vi vidare norrut till Khao Lak för mer sol och bad i ett par dagar och kanske lite utflykter till de närbeliggande nationalparkerna. Men sedan får det bli lite mer riktig aktivitet på familjen Svedberg, eller åtminstone delar av familjen (Barbro är i skrivandets stund ute på en morgonrunda).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt ni har det och Majas snorkel är cool.

Farmor och Farfar sa...

Hej familjen

Gissa att jag längtar till er och sitta i den vita sanden, och bara vara.Här hemma är det kallt och gråmulet, snö är på väg. Hälsa Liv att hon är jätte jätte duktig som kan simma och Maya är jätte jätte sööööt i bad glasögonen. Allt är väl med oss alla.
Stor kram
Farmor Anita