tisdag 6 januari 2009

Dag 15 o 16 Bye Dubai, Hello Bangkok


Nu ligger tjejerna utslagna på sängen i hotellrummet i Bangkok efter ett långt dygn på resande fot. Med imponerande energi har dem nog en gång överraskat oss positivt på flygresan och hållit humöret uppe även om dem inte har så många timmar sömn i kroppen. Innan vi åkte har det varit flygresorna som vi har varit mest oroliga över, för vilka småbarn gillar att flyga? Men med lite pysselsaker, filmer och nattflyg så har det gått över all förväntan. När vi landade i Singapore klockan 07 lokal tid och (03 Dubai tid) vaknade dem upp, sprang runt som små lärkor och kramades. Maya lekte Emil och Liv Ida i nära en timma när de hittade några barkbitar i blomdekorationerna på flygplatsen. Vi föräldrar satt dock något mer utmattade och tittade på – och Marcus hällde i sig närmare en liter kaffe i väntan på anslutningsflyget till Bangkok. Flygplatsen i Singapore är täkt med heltäckningsmattor och jag kan bara drömma om vad som finns där när tjejerna rullar runt som om det skulle vara mattan i vardagsrummet hemma.

Nu känns det som den verkliga resan har börjat och det pirrar lite skönt i kroppen. Vi sa hejdå till Farmor och Farfar och tackade för följet i Bur Dubai och skall nu klara oss själva. Resan känns dock mer som ett projekt än en semester och vi ser bara fram mot att få börja planera vidare. Det var intressant att lära känna Dubai, men både prisnivån och den något stela miljön gör det extra motiverande att komma till Asien. En nyupptäckt bra websida för att boka hotell är http://www.latestays.com/ , och hittade ett litet hotell FuramaX vid Silom Road. Det känns helt rätt att inte ha planerat in så mycket i förväg och hitta områden som det kommer. Vi har inga måsten, ingen press på att komma iväg eller något som vi måste hinna med.

Luften, värmen och lukterna slog emot oss när vi kom ut i Bangkoks myller. Och så trafiken. Det är inte helt okomplicerat att ta sig fram med vagn och barn men det blir enklare och faktiskt mer intressant så snart man lämnar de största stråken och kommer in i gränderna. Med skräckblandad förtjusning åkte vi tuk-tuk taxi på väg till en park men tjejerna somnade otroligt nog på vägen och chauffören hittade inte bättre än vi – men det blev bra ändå och vi fick se en annan del av staden i stället. Det är en fascinerande blandning av gammalt och nytt och i kvarteren kring hotellet som vi utforskat idag ser man såväl bankskrapor som lummiga ambassadresidens som gamla traditionella bostäder. Dagens upptäckt är ett litet italienskt café nära hotellet som säljer riktig gelato och fantastisk espresso så både barn och föräldrar blir lyckliga. I morgon ska vi vidga cirkeln något och se mer av det väldiga Bangkok.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tycker Liv & Maja gör det toppen!!
Lycka till på fortsatta äventyr.
Kram OM ER alla fyra.